Ανοίγει αύριο Δευτέρα η πλατφόρμα για τη δεύτερη επιχορήγηση των καυσίμων λόγω της ακρίβειας. Το πρόγραμμα Fuel Pass 2, αφορά περισσότερους δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό σχέση με το Fuel Pass 1, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με τον αριθμό στον οποίο τελειώνει το ΑΦΜ τους. Το περιθώριο για την υποβολή των αιτήσεων είναι μέχρι τις 29 Αυγούστου και η εκκαθάριση του ποσού θα γίνεται μέσα σε τρεις εργάσιμες από την ημερομηνία που υποβλήθηκε το αίτημα.

Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ, έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Για τους δικαιούχους που θα χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο τα ποσά θα είναι:

-100 ευρώ για Ι.Χ στα νησιά
-80 ευρώ για Ι.Χ στην υπόλοιπη χώρα
-70 ευρώ για μοτοσυκλέτες στα νησιά
-60 ευρώ για μοτοσυκλέτες στην υπόλοιπη χώρα

Για τους δικαιούχους που θα αιτηθούν να κατατεθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά θα είναι:

-85 ευρώ για Ι.Χ στα νησιά
-65 ευρώ για Ι.Χ στην υπόλοιπη χώρα
-55 ευρώ για μοτοσυκλέτες στα νησιά
-45 ευρώ για μοτοσυκλέτες στην υπόλοιπη χώρα

Τα κριτήρια για Fuel Pass 2

Για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις:

1)Η επιδότηση για τα καύσιμα, που καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

2)Εισοδηματικό κριτήριο: Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα).

3)Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Τρόποι πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης

1)Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε».(ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στον δικαιούχο μέσω της ειδικής…