«Πέταξε» στα 8,52 μ. ο Τεντόγλου και έκανε ρεκόρ.

Ο Έλληνας αθλητής είχε φοβερό άλμα στην τέταρτη προσπάθειά του (άκυρη η πρώτη, 8,23 μ. η δεύτερη, στα 8,35 μ. η τρίτη) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου και μάλιστα πέτυχε την καλύτερη επίδοση αγώνων.

Όπως και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση αγώνων άνηκε στον Κρίστιαν Ρέιφ, ήταν 8,47 μ. και την είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό του 2010 στη Βαρκελώνη.

«Είπα αν κάνω πρώτο άκυρο θα κερδίσω»

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος μίλησε για την εκτίμηση που είχε κάνει το πρωί, αλλά και για το όνειρό του να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ.

«Ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η Εθνική Ομάδα», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ.

Για την πρώτη του προσπάθεια, η οποία ήταν άκυρη, τόνισε: «Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα’!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

Για την ανωτερότητά του: «Ναι πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος. Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Όρεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου 

Η μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου έκανε όλη την Ελλάδα να χαμογελά, με τον πολιτικό κόσμο να εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς τον Έλληνα πρωταθλητή

 

«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του», ανέφερε ο…