«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση, στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης», απάντησε ο γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος, στα περί «Συριζοποίησης του ΠΑΣΟΚ» από τη ΝΔ.

Διευκρινήσεις για την επίμαχη φράση του, που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, έδωσε με νεότερη ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολές εντυπώσεις», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα φλέγεται: Φωτιές παντού και θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου – Δραματικές ώρες

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση, στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης».

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του νωρίτερα, χαρακτήρισε «θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο» την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς και ανέφερε πως «πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την ‘Κυβέρνηση των… αρίστων’ με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες».

Στην αρχική του δήλωση ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε καταστήσει τη ΝΔ υπεύθυνη για τις πυρκαγιές:

«Η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών, την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

Η σκληρή απάντηση της ΝΔ που έφερε τις διευκρινήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Πειραιώς, «είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες».

Η ΝΔ τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, «με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των…