Λάβροι κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας Κατρούγκαλος, Καστανίδης και Συντυχάκης

Μία πρόγευση του τι θα επακολουθήσει στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές έδωσαν οι σημερινές εργασίες της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου ουσιαστικά δεν δόθηκαν απαντήσεις από όσους κλήθηκαν να απαντήσουν εκ της αρμοδιότητάς τους για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένταση με το καλημέρα

Σε αυτό το πλαίσιο η κόντρα της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όπως δείχνουν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν με το καλημέρα της έναρξης των διαδικασιών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας γύρω από τη διαδικασία της ακρόασης των πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ, αλλά και άλλων προσώπων που εμπλέκονταν στη λειτουργία της.

  • Διαβάστε επίσης Ειδική ακρόαση για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διήρκεσε για περίπου έντεκα ώρες (από τις 10 το πρωί μέχρι περίπου τις 9 το βράδυ) παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τελικά μετά από αρκετή ένταση και αφού διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (που ήθελε να γίνει η ακρόαση παρουσία όλων των προσκεκλημένων μέσα στην αίθουσα χωρίς δυνατότητα των βουλευτών να επανέρχονται στις ερωτήσεις τους) ο Κώστας Τζαβάρας αποφασίστηκε να γίνει ακρόαση των προσκεκλημένων σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη μετείχαν οι  πρώην διοικητές της ΕΥΠ: Παναγιώτης Κοντολέων  (2019- 2022), Γιάννης Ρουμπάτης (2015 – 2019), Θόδωρος Δραβίλλας (2012- 2015) και ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στην δεύτερη ομάδα, ακροάσθηκαν από κοινού ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης,  η εποπτεύουσα την ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο πρόεδρος  της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Χρήστος Ράμμος.

  • Διαβάστε επίσης Δημοσκόπηση: Πόσο πληγώθηκε η κυβέρνηση από τις υποκλοπές, ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ρήτρα απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας επικαλέστηκαν το…