Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την καταγγελία του πρώην υπουργού ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του με το σύστημα Predator – Ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει κι άλλο τους τόνους με στόχο την αποδόμηση του «παρακράτους Μητσοτάκη»

Το σκηνικό που στήνεται είναι άκρως προεκλογικό κατά την εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αποκλείει και εκλογές, ακόμα και πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού.

«Είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση, στην αδυναμία της να διαχειριστεί τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της, να επισπεύσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και να προσφύγει σε εκλογές πριν βρεθεί στη δύσκολη θέση να καταθέσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους» είναι η χαρακτηριστική του φράση σε συνομιλητές του, η οποία αποτελεί και τον πυρήνα της εισήγησής στην προ ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Σπίρτζης: «Η απόπειρα παγίδευσής μου στηρίζεται στην πολιτική και θεσμική μου ιδιότητα»

«Το παρακράτος Μητσοτάκη» και η υπόθεση Σπίρτζη

Το μείζον όμως αυτή τη χρονική στιγμή για τον κ. Τσίπρα είναι η πλήρης αποδόμηση του «παρακράτους Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά λέει και τόνισε την Κυριακή το απόγευμα, στο φεστιβάλ Σπούτνικ, της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι, πέρα από τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, το βάρος από προχθές πέφτει για την αξιωματική αντιπολίτευση στην ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή, Χρήστου Σπίρτζη, ότι παρακολουθήθηκε το κινητό του με το σύστημα Predator.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Η καταγγελία του κ. Σπίρτζη θεωρείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σοβαρή, διότι, όπως λένε ανώτερα στελέχη του κόμματος, εκτός από το γεγονός πως «το…