«Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί […] στην τελική πρόταση» απάντησε μεταξύ άλλων ο Θ. Παφίλης ερωτηθείς για τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική

Το ΚΚΕ στηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές που θα εξετάσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και τις συνακροάσεις του τηλεφωνικού κέντρου στον Περισσό δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης.

Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε ξεχωριστή πρόταση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ερωτηθείς για την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Η υπόθεση Ανδρουλάκη και οι συνακροάσεις στον Περισσό – Τι λένε τα κόμματα για την εξεταστική του ΠΑΣΟΚ

Τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και δικαίωμα

Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Παφίλη έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα.

»Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο».

Θα δούμε

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Παφίλης απάντησε:

«Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να…