Ο Τσελίκ κάλεσε δε την Ελλάδα να μην απομακρυνθεί από τη νομιμότητα «λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα πυρά του στην Ελλάδα έστρεψε και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, μετά το «νταηλίκια γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ , και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα αλλά και τις παρενοχλήσεις απέναντι στη Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία – Είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ η Τουρκία γνωρίζει τις προκλήσεις της Ελλάδας. Όπως είπε, σύμφωνα με το Ανατολού, η τελευταία ήταν «όταν άνοιξε πυρ στο πλοίο Ro-Ro. Αυτό ήταν πειρατεία. Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους την παρενόχληση και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση».

«Αδιέξοδος» ο δρόμος της Ελλάδας

Ο Τσελίκ χαρακτήρισε το δρόμο της Ελλάδας «αδιέξοδο» και επιχείρησε να εμφανίσει για άλλη μία φορά την Τουρκία ως τον παράγοντα που σέβεται τη νομιμότητα. Ισχυρίστηκε δε ότι «τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι του διαλόγου». Κάλεσε δε την Ελλάδα να μην «απομακρυνθεί από τη νομιμότητα και να γίνει ένα κράτος – ληστής, λόγω της εσωτερικής κρίσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Υποστήριξε δε ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος με ισχυρή διπλωματία.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ιστορικά συνθήματα επί μακρόν

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος, Φαικ Οζτρακ.

«Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, για να τους συμπαθήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για χρόνια παρέμειναν σιωπηλοί στην κατάληψη από την Ελλάδα των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο των οποίων το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο. Για πολλά χρόνια, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και τις προειδοποιήσεις των λογικών ανθρώπων. Απομάκρυναν τους αξιωματικούς που τους προειδοποίησαν λέγοντας «λάβετε μέτρα ». Για χρόνια…