Ένα απίστευτο παιχνίδι προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ θέτοντας στο επίκεντρο την Κρήτη και διατυπώνοντας εξωφρενικά σενάρια

Το σκηνικό έντασης με την Ελλάδα που η Αγκυρα έχει στήσει συνεχίζουν να εξυφαίνουν τουρκικά ΜΜΕ, διατυπώνοντας αδιανόητα σενάρια περί πυρηνικών και ανοίγοντας συζητήσεις για τα «πιθανότερα σημεία σύγκρουσης» μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συζήτησή της με τον στρατιωτικό αναλυτή Μετέ Γιαράρ, παρουσιάστρια του CNN Turk διατύπωσε ερωτήματα για το εάν τοποθετηθούν πυρηνικά στην Κρήτη, «αφού στόχος θα είναι η Ρωσία».

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση – Η «προσέγγιση» Ερντογάν – Ασαντ και τα υψηλά διακυβεύματα

«Πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε ακριβώς αυτό το σημείο» απαντά με τη σειρά του ο στρατιωτικός αναλυτής.

Μάλιστα, ο ίδιος επαναλαμβάνει ορισμένες από τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας, αναφορικά με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους» δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών, η Yeni Safak κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» αναφερόμενη στο ζήτημα των S-300.

Η εφημερίδα παρουσίασε μάλιστα δύο σενάρια: είτε ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο είτε ότι θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να φέρει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ – Το ΝΑΤΟ να δει τις ενέργειες της Ελλάδας – Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια

Χαστούκι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία

Τα τουρκικά δημοσιεύματα έρχονται τη στιγμή που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αδειάζει την Αγκυρα για το θέμα των S-300. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα που βρίσκεται στην Κρήτη ξεκαθαρίζουν οι ΗΠΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε ότι η παρουσία του εν λόγω…