Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια προεκλογική ομιλία, «μήπως και πείσει τους βουλευτές και το κόμμα του, που αρνούνται να τον υπερασπιστούν στο ζόφο που έχει πνίξει την πολιτική ζωή της χώρας».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της ακρίβειας πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ.

«Στο κύκνειο άσμα του», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «προσπάθησε με πολύ κόπο και ιδρώτα να περιγράψει μια φωτεινή Ελλάδα του ίδιου και των φίλων του, που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Για τους εργαζόμενους, όμως, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, απλά προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ανέχεια και αδιέξοδα».

Διαβάστε επίσης: Έπαιξε «τα ρέστα του» ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μέτρα 5,5 δισ., «γιοκ» στον Ερντογάν, «κόκκινο» στον Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός»

Η Κουμουνδούρου σημειώνει, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης «έκανε μια προεκλογική ομιλία, μήπως και πείσει τους βουλευτές και το κόμμα του, που αρνούνται να τον υπερασπιστούν στο ζόφο που έχει πνίξει την πολιτική ζωή της χώρας».

Και προσθέτει τα εξής:

«Πρώτον, τον ενημερώνουμε ότι ‘η Ελλάδα πλησιάζει να γίνει ευρωπαϊκή χώρα’, γιατί ο ίδιος και το παρακράτος του, όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα αποτελέσουν παρελθόν.

»Αφιέρωσε μισή φράση για το όργιο παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, κάνοντας λόγο για ‘επιχειρησιακό λάθος’. Δεν διευκρίνισε όμως εάν το λάθος ήταν ότι μας άκουγε όλους ή ότι τον καταλάβαμε.

»Δεύτερον, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας πολιτικής αστάθειας και προανήγγειλε εμμέσως νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, επιβεβαιώνοντας πως κάνει τους θεσμούς και το Σύνταγμα κουρέλι ανά πάσα στιγμή, μόνο και μόνο για να πείσει τους βουλευτές του, πως υπάρχει ελπίδα να ξανά είναι πρωθυπουργός.

»Μάταια, όμως γιατί καμία τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Βελλίδειο.

«Πουλάει αυξήσεις στις συντάξεις με ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ»

»Τρίτον, την ώρα που έρχεται νέος Αρμαγεδδώνας ακρίβειας στην Ελλάδα του αρνητικού ρεκόρ πληθωρισμού, ο κ….