«Μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ»

Για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης καταγγέλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η κυβέρνηση προήγαγε σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα πέντε από τα εφτά μέλη της σύνθεσης του ειδικού δικαστηρίου.

Λίγες μόλις μέρες πριν το ειδικό δικαστήριο

Μάλιστα όπως επισημαίνει αυτό γίνεται «λίγες μόλις μέρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου». Σημειώνεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

  • Διαβάστε επίσης Αχτσιόγλου για υποκλοπές: Η επίκληση του απόρρητου ισοδυναμεί με ψευδή κατάθεση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

»Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προάγει σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

»Μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ.

»Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει – μάταια γιατί είναι αναντιστρεπτή – είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου».