Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Κώστα Σκρέκα για νέα επιβάρυνση των καταναλωτών με αφορμή τη νέα εισφορά για τη δημιουργία του «μηχανισμού αντιστάθμισης κινδύνου».

Για επιδότηση της ακρίβειας και των υπερκερδών του καρτέλ της ενέργειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις Σκρέκα για το νέο πακέτο κρατικής στήριξης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα για το Σεπτέμβριο.

Νέα επιβάρυνση

Σε σχετική δήλωσή τους οι Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Πέτη Πέρκα, αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνουν τον Κώστα Σκρέκα για νέα επιβάρυνση των καταναλωτών με αφορμή τη νέα εισφορά για τη δημιουργία του «μηχανισμού αντιστάθμισης κινδύνου».

  • Διαβάστε επίσης Αυτές είναι οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Σεπτέμβρη – Στο 1,9 δις ευρώ τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αναλυτικά η δήλωση των Σωκράτη Φάμελλου και Πέτης Πέρκα έχει ως εξής:

«Με υψηλές επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις απλησίαστες τιμές στο ρεύμα και τις ευθύνες της για τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας. Οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σκρέκας χρηματοδοτούν την ακρίβεια και αποδεικνύουν το αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση, η οποία αντί να καταργήσει τη ληστρική ρήτρα Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές ρεύματος και δεν παρεμβαίνει στην αισχροκέρδεια, καθώς προστατεύει τα συμφέροντα λίγων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που εξακολουθούν να σωρεύουν υπερκέρδη.

Το μόνο επίτευγμα

»Ο κ. Σκρέκας σήμερα είχε το θράσος να αναφερθεί σε «τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα» ενώ γνωρίζουμε ότι οι επιδοτήσεις προέρχονται από χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, μέσω άδικων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και υπερείσπραξης φόρων από όλο το φάσμα της αγοράς.

»Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών και έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο επιδοτήσεων και υπερ-εξάρτησης από το εισαγόμενο πανάκριβο και σε ανεπάρκεια φυσικό αέριο. Το μόνο επίτευγμα της κυβέρνησης είναι η…