Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές προσώπων που έκανε η κυβέρνηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζεται ότι ο «κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη» για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από τέσσερα χρόνια.

  • Διαβάστε επίσης: Τσουβάλας για Μάτι: Προσπαθήσαμε, θα θέλαμε να είχαμε υπερβεί τις δυνάμεις μας

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα, υπόνοιες σχετικά με τους λόγους της «αποπομπής» του γγ Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το σχόλιο «φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» και πως «παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε», τονίζει. «Φανταζόμαστε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».