Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού καλούν «τον οποιονδήποτε να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του» – Το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγια στην εκδήλωση μνήμης του Γιάννη Κεφαλογιάννη δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης, σημειώνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής «είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές».

Ειδικότερα, οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή «καλούν την επαύριο της ομιλίας του στην Κρήτη, τον οποιονδήποτε, να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί λοιπόν πως δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές».

Διαβάστε επίσης: «Φρούριο» η Βουλή – Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι πρώην Διοικητές της ΕΥΠ

Ακολούθησε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού για την παράταξη και την πατρίδα είναι σαφείς, όπως και σαφής είναι και ο προσανατολισμός του κ. Καραμανλή για την Ελλάδα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Μάλιστα, κάλεσε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, όπως άλλωστε ζήτησε και ο πρώην πρωθυπουργός.

«Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή. Αν διαβάσει κανείς την παρέμβασή του θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει πει έργω και λόγω από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία σκιά, να υπάρξει άπλετο φως. Ο πρώην πρωθυπουργός χθες ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στο τι έγινε και η κυβέρνηση το έκανε από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις θεσμικές διαδικασίες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία Καραμανλή και το σχόλιο του Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Καραμανλής σε εκδήλωση μνήμης για το Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια της Κρήτης δήλωσε:

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον…