«Το σχέδιο νόμου και η τροπολογία δεν περιλαμβάνει όλες τις παρεμβάσεις της ΔΕΘ. Κάθε φορά που θα είμαστε έτοιμοι, θα νομοθετούμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας

«Και ένα ευρώ να παίρνουν οι πολίτες εμείς θα υπερψηφίζουμε», είναι η θέση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της τροπολογίας για την υλοποίηση μέρους των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ. Η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι σήμερα, «αυτό που δίνει είναι καθρεφτάκια σε ιθαγενείς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Συνεχίζει την πεπατημένη

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει στην πεπατημένη. Εμμένει στην επιδότηση της ακρίβειας. Επιδοτεί την αισχροκέρδεια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην επιδότηση για το ρεύμα και προσέθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς, και ένα ευρώ να παίρνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα υπερψηφίζουμε. Θα θέλαμε όμως να μας πείτε, επειδή δεν επιλέγετε ούτε μείωση του ΕΦΚ, ούτε μείωση του ΦΠΑ, το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που λέτε ότι θα υποστεί το κύριο βάρος των επιδοτήσεων, πόσα εισφέρει σε αυτό η ΔΕΗ; Διότι η ΔΕΗ έχει γίνει ο πρωτοπόρος της ακρίβειας, διότι αυτά που εισφέρει μάλλον τα μετακυλύει στα τιμολόγια».

  • Διαβάστε επίσης Κλιμακωτή επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα ανάλογα με την κατανάλωση – Στα 90€ η ενίσχυση για το φυσικό αέριο

Σε σχέση με το τέλος επιτηδεύματος, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι εξαιρούνται οι αυτοαπασχολούμενοι και παρατήρησε ότι ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα επωφεληθούν όσοι αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, τώρα προκύπτει ότι μπορούν να επωφεληθούν αν αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων τους.

Ως προς τις διατάξεις για τις ΑΕ του Δημοσίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «προφανώς, επεκτείνεται η ιδιωτικοποίηση του έργου των αστικών συγκοινωνιών, αν και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για να αγοραστούν λεωφορεία».

Δεν περιλαμβάνει όλες τις παρεμβάσεις της ΔΕΘ

«Το σχέδιο νόμου και η τροπολογία δεν περιλαμβάνει όλες…