Προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έφτασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε εκεί, προκειμένου να ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου για την εξέλιξη των πυρκαγιών που καίνε σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο «Φάρος» ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγές από το Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια έκτακτη σύσκεψη στο ΕΣΚΕΔΙΚ και πως μεταβαίνει στο πλαίσιο των «τακτικών ενημερώσεών του» για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τον κ. Στυλιανίδη, ενόψει της αυριανής μετάβασης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δαδιά Έβρου.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανίδης θα φτάσει στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου στις 05:30 το πρωί της Κυριακής, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, που θα προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή για τρεις ημέρες.

Παράλληλα, θα βοηθήσει και στον καλύτερο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων, του Στρατού και τις ΕΛ.ΑΣ. με τους τοπικούς φορείς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.