Τις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης στο τομέα του τουρισμού, συζήτησαν σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 στα Χανιά, ο Σλοβάκος Υφυπουργός Εξωτερικών Martin Klus και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Προσπάθεια αεροπορικής διασύνδεσης Χανίων-Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση.

Στο Δημαρχείο Χανίων υποδέχτηκε τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Martin Klus, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022.

Ο Υφυπουργός βρέθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας, Iveta Hricova, τον επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρο Πατεράκη, καθώς και την αποστολή από το ΥΠ.ΕΞ. της Σλοβακίας, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Η παρουσία του κ. Klus στα Χανιά, έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής που πραγματοποιεί στη χώρα, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης στο Δημαρχείο, ήταν η ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας και τρόποι για να τονωθεί η τουριστική κίνηση και παρουσία και στις δύο περιοχές.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Klus στο Δημαρχείο Χανίων και τόνισε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που έγινε, παρουσία της Πρέσβειρας κ. Hricova και του επίτ. Πρόξενου κ. Πατεράκη.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία των Χανίων με την Σλοβακία, να δούμε ποια είναι τα κοινά προγράμματα, τόσο στο κομμάτι του Πολιτισμού αλλά και του Τουρισμού που μπορούμε να αναπτύξουμε.

Υπάρχει ήδη μία πολύ καλή συνεργασία και για το επόμενο καλοκαίρι και τη νέα τουριστική σεζόν είμαστε σε διαδικασία σχεδιασμού σημαντικών γεγονότων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης, σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια αεροπορικής διασύνδεσης Χανίων-Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση.

Από τη μεριά του ο Υφυπουργός κ. Klus, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, τα Χανιά είναι ένα φανταστικό μέρος για να έρθει κανείς και είμαι πολύ χαρούμενος που χιλιάδες Σλοβάκοι επισκέπτονται την Κρήτη κάθε χρόνο». Ο…