«Είναι ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, και τον πρωθυπουργό» τόνισε ο Άκης Σκέρτσος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Καλύτερα να έχεις μια κυβέρνηση, η οποία κάνει λάθη, τα παραδέχεται και τα διορθώνει, από το να έχεις μια λάθος κυβέρνηση» είπε ο Άκης Σκέρτσος για το ζήτημα των υποκλοπών, επισημαίνοντας ότι «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν μπορεί να γίνει… σουρωτήρι».

«Είναι ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, και τον πρωθυπουργό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί, κατ’ εξαίρεση, από τον Διοικητή της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης: Ενταση με το «καλημέρα» στη Θεσμών και Διαφάνειας – Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συνεδρίαση

Σε ό,τι αφορά στα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής από τα Ανώγεια, τόνισε: «Προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή».

Αναλυτικά

«Αναμφίβολα είναι ένα σοβαρό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση. Έχει προβληματίσει, έχει στενοχωρήσει κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας, πρωτίστως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», δήλωσε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας.

Όμως, συνέχισε, «επί της αρχής είναι καλύτερα να έχεις μια κυβέρνηση, η οποία κάνει λάθη, τα παραδέχεται και τα διορθώνει, από το να έχεις μια λάθος κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (σ.σ. την πρώτη), το έδειξε με τη στάση του μόλις έγινε γνώστης αυτής της πολύ σοβαρής αστοχίας από την Υπηρεσία Πληροφοριών. Πήρε ο ίδιος αποφάσεις και πρωτοβουλίες, έκανε ανάληψη πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, έγιναν παραιτήσεις στο ανώτατο επίπεδο. Παραδέχθηκε ότι, εδώ, χρειάζεται μια σοβαρή αναθεώρηση και θωράκιση των διαδικασιών που διέπουν τις νόμιμες παρακολουθήσεις».

Και, περισσότερο διεξοδικός στη συνέχεια, «ο ίδιος (σ.σ. ο πρωθυπουργός) και η κυβέρνηση έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες για τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, σε επίπεδο Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και, φυσικά, και σε επίπεδο εξεταστικής επιτροπής. Άρα, όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν, με…