Έντεκα ημέρες πολιτισμού στο Παλαιό Φάληρο βίωσαν χιλιάδες επισκέπτες των «Φαληρικών 2022» που διασκέδασαν αλλά και συγκέντρωσαν πάνω από δυο τόνους τροφίμων που θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Με επιτυχία έκλεισε η αυλαία των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022με τo ραντεβού να ανανεώνεται για του χρόνου στο Παλαιό Φάληρο.

Με το ξεχωριστό αφιέρωμα «Μικρασία μου – Ψυχή μου» για την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, όπου παρουσιάστηκαν 22 ολοκαίνουργια τραγούδια και μελωδίες από τον Κώστα Μακεδόνα, εμπνευσμένες από την πορεία των Ελλήνων της Ιωνίας, έκλεισε ο εφετινός νέος κύκλος πολιτιστικών-καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022», που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία και βάζοντας ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Την τελευταία παράσταση του 11ήμερου προγράμματος εκδηλώσεων στην παραλία Μπάτης στο Παλαιό Φάληρο, το βράδυ της Κυριακής (11/9), τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, τέως Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας.

Η προσέλευση χιλιάδων Φαληριωτών και επισκεπτών του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης μας,  καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στα οποία συμμετείχαν δεκάδες ποιοτικά σχήματα καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες, ανέδειξε τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ ως ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό γεγονός, το οποίο καταχωρήθηκε στη συνείδηση του φιλοθεάμονος κοινού ως κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Δήμου μας.

Ο κόσμος διασκέδασε με την μουσική, τις μελωδίες και τα δρώμενα των θεατρικών παραστάσεων, πλημμυρίζοντας από καλλιτεχνικά συναισθήματα την φαληρική ακτή και σφραγίζοντας το επόμενο ραντεβού για τον Σεπτέμβριο 2023.

Αξιέπαινη ήταν επίσης η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την εθελοντική στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Συγκεντρώθηκαν από το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Π. Φαλήρου, από τις προσφορές των θεατών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, περισσότεροι από δύο (2 )τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στέλνοντας έμπρακτα από τη Φαληρική Κοινωνία, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής…