Συνάντηση στο ΥΠΕΞ

Αν και ο καιρός τα χάλασε, έξω έβρεχε καταρρακτωδώς – ασυνήθιστα για Αύγουστο στην Αθήνα – το κλίμα μέσα στη συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Σλοβάκου ομολόγου του κ. Κλους στον 6ο όροφο του ΥΠΕΞ ήταν εξαιρετικό. Κι αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις αμέσως μετά στο ισόγειο της Ακαδημίας 1. Τι ειπώθηκε;

Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως η Σλοβακία είναι πάντα σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Στήριξη την οποία επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Μάρτιν Κλους λέγοντας πως είναι σημαντικό θέμα η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών και πως αν χρειαστεί η χώρα του θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί από χώρα σε χώρο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

H ανάγκη για προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας μας, τόνισε. Η συνάντηση των δυο υπουργών αποτελεί (όπως πρώτοι διαβάσατε από την στήλη αυτή) προάγγελο της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Σλοβακίας Ζουζάνας Τσαπούτοβα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Α και κάτι ακόμα. Στο γεύμα που ακολούθησε της συνάντησης στο μενού υπήρχε ελληνικό παραδοσιακό πιάτο με γεμιστά!

Πηγή: Βηματοδότης