Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιχείρησε να αποθαρρύνει τον πρώην πρωταθλητή του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν από το να ταξιδέψει στη Ρωσία για να… μεσολαβήσει για την απελευθέρωση της φυλακισμένης Αμερικανίδας σταρ του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ. 

Ο Ρόντμαν είπε το Σάββατο στο NBC News ότι ήλπιζε αυτή την εβδομάδα να πετάξει στη Ρωσία ως μέρος μιας άτυπης διπλωματικής προσπάθειας για την εξασφάλιση της ελευθερίας της Γκράινερ που καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννιά ετών για διακίνηση ναρκωτικών.  

«Πήρα την άδεια να πάω στη Ρωσία για να βοηθήσω αυτό το κορίτσι», είπε ο Ρόντμαν στο NBC. Δεν διευκρίνισε από ποιον έλαβε την άδεια, αλλά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις υποστήριξε τη Δευτέρα ότι οποιοδήποτε ταξίδι θα πραγματοποιήσει δεν θα γίνει για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης. 

«Υποβάλαμε μια ουσιαστική πρόταση στη Ρωσία για την ελευθερία του Πολ Γουίλαν και της Μπρίτνεϊ Γκράινερ», είπε ο Πράις στους δημοσιογράφους. «Πιστεύουμε ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από περαιτέρω διαπραγματεύσεις μέσω του καθιερωμένου καναλιού είναι πιθανό να περιπλέξει και να εμποδίσει αυτές τις προσπάθειες απελευθέρωσης» πρόσθεσε.  

Ο Ρόντμαν είχε στο παρελθόν προσωπικές επαφές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, ενώ δήλωσε ότι «γνωρίζει καλά τον Πούτιν». 

Πηγή: skai.gr