Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά αλλά και τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», για τα ελληνοτουρκικά, για τα μέτρα στήριξης στην ενέργεια, και για την οριζόντια ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

«Όλη την προηγούμενη περίοδο παρακολουθούμε μία όξυνση στη ρητορική των επιθέσεων στη χώρα και των προκλήσεων στο πεδίο. Το χθεσινό επεισόδιο ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αντιμετωπίστηκε ωστόσο άμεσα και αποτελεσματικά. Εμείς όπως πάντα με ψυχραιμία στο διπλωματικό πεδίο, αποδομούμε τα αστήρικτα και ανυπόστατα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, η απήχηση των απόψεών μας δεν αμφισβητείται, ούτε στους συμμάχους μας ούτε στον διεθνή χώρο.

Υπήρξε ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αλλά και το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε για το περιστατικό και αξιολογήθηκε και εξετάζεται, υπήρξε η άμεση αντίδραση και αναχαίτιση από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις της απέναντι πλευράς όσο αφορά στην συμπεριφορά της και την ρητορική των προκλήσεων, και τις κινήσει στο πεδίο.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Μπαράζ προκλήσεων και απειλών από την Άγκυρα

Η χώρα έχει φροντίσει με την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας αλλά και στο διπλωματικό πεδίο να μην εγκλωβίζεται σε διλήμματα ή αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και να μην εκβιάζεται, αυτό είναι απολύτως σαφές», ανέφερε αρχικά.

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

«Η όλη στάση της Τουρκίας, ο αναθεωρητισμός η τάση να δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις δεν βρίσκει απήχηση πουθενά. Η δική μας εξωτερική πολιτική, παρόλο που υπήρξαν εντάσεις από την άλλη πλευρά βοήθησε στο να έχουμε ένα «ήρεμο» καλοκαίρι, ήμασταν σε εγρήγορση, δηλαδή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, οι πολύ υψηλές εντάσεις και ήταν αυτό που θέλαμε εμείς, θέλουμε ειρήνη και είμαστε ξεκάθαροι και ανυποχώρητοι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στα εθνικά μας δίκαια, είναι έτσι και αλλιώς πολύ καλά προστατευμένα», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Δεν υπάρχουν πράγματα που να δικαιολογούν έναν παραπάνω «πανικό» απ΄ αυτόν που έτσι και αλλιώς πρέπει να δείχνουμε όταν έχουμε έναν τόσο ανήσυχο και αναθεωρητικό γείτονα όπως είναι η…