Οι αιχμές Οικονόμου κατά Παυλόπουλου και Βενιζέλου που θεωρούν παράνομη την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει η ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Όχι σε δεύτερη εξεταστική – Αδιευκρίνιστη η ψήφος επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη εξεταστική» για τις υποκλοπές τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά για το τι θα κάνει στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ. Πρόσθεσε δε ο κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων στη Βουλή – Την Παρασκευή διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο κ. Οικονόμου άφησε αδιευκρίνιστο πάντως το τι θα πράξει η ΝΔ στη Βουλή σε σχέση με την ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση και στο πλαίσιο αυτό «λέμε ναι στην διερεύνηση του παρόντος αλλά δεν νοείται έρευνα μόνο του παρόντος περιστατικού (σ.σ. παρακολούθηση Ανδρουλάκη)», αλλά παράλληλα η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το πως λειτουργούσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Σωτηρέλη κλπ που βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους κάλεσε αν θεωρούν παράνομη την «νόμιμη επισύνδεση» Ανδρουλάκη να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου…