«Ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie», προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είχε σχολιάσει ανάλογου περιεχομένου ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Και προσέθεσε πως «υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμα και έναν χρόνο μετά, όπως στη Βόρεια Εύβοια, τη στιγμή μάλιστα που φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις».

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Άμεσα οι αποζημιώσεις για τη φωτιά στην Πεντέλη

Τέλος, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, «ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie με τους κολλητούς σου».

«Κρείττον το σιγάν» απάντησε ο Οικονόμου στον Τσίπρα

«Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις ‘καμένα’ και ‘ενσυναίσθηση’, ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές, το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες ο πρωθυπουργός φαίνεται να χαμογελά κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στα καμένα από τη φωτιά της Πεντέλης.