Ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε για τις πυρκαγιές, την πολιτική αντιπαράθεση και την ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ALPHA ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, και κληθείς να σχολιάσει βίντεο με επιχειρούμενο εμπρησμό στην Πεντέλη κάλεσε τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί αμέσως.

«Προφανώς κι εμείς ενώνουμε τη φωνή με όλους τους πολίτες. Ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα. Να ερευνήσει προφανώς τυχόν ευθύνες» τόνισε.

  • Διαβάστε επίσης: Έρχονται ανατροπές και στον εκλογικό χάρτη

«Να σταματήσουν την αντιπαράθεση»

Αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία στη χώρα μας είπε ότι είναι δύσκολη υπόθεση «ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχουμε πάρα πολλά σοβαρά κρούσματα της κλιματικής αλλαγής», ωστόσο τόνισε ότι δεν χωρούν δικαιολογίες καλώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν την αντιπαράθεση.

«Οι κυβερνήσεις τη χρησιμοποιούν και ως εύκολη δικαιολογία για την ανεπάρκειά τους. Δεν είναι δικαιολογία για ανεπάρκεια, είναι δικαιολογία για δράση η κλιματική κρίση. Θα συνιστούσαμε και στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ μια περισυλλογή και μια ιδιαίτερη προσοχή και μια ταπεινότητα. Οι κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για την Εύβοια, για την Πάρνηθα, για το Μάτι, δεν μπορούν να κάνουν αντιπαράθεση τοξική και έριδες πάνω στα αποκαΐδια και τις στάχτες. Χρειάζεται σοβαρότητα».

«Να μιλήσουν με όρους μέλλοντος»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «πρέπει να μιλήσουν με όρους μέλλοντος. Έχουμε καταθέσει από τον Γενάρη, με αφορμή και τη χιονοθύελλα τότε- μια αρχή προγράμματος. Συγκεκριμένα πράγματα. Ναι, να υπάρχει Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και -προφανώς- Πολιτικής Προστασίας, να κάνει κι έναν συνεκτικό συντονισμό όλων των αρμοδίων Αρχών που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τις αρμοδιότητές τους και τις διαδικασίες. Αποκεντρωμένα. Έχουμε αντιπυρικές ζώνες; Καθαρίστηκε το δημόσιο δάσος της Πεντέλης; Πότε ξεκίνησαν οι καθαρισμοί στα δάση της Αττικής;» διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει: «Σας πληροφορώ, μετά την πυρκαγιά της 8ης Ιουνίου στον Υμηττό».

Αναφορικά με την πρόταση της Κομισιόν για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ενέργεια,…