«Ο ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τον θετικό ρόλο της ΕΛΑΣ» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Μετά τα γεγονότα το βράδυ της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

«Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε μέσω social media την απάντησή του.

«Η ΕΛ.ΑΣ είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των νόμων και την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Οι αστυνομικοί δεν επιτίθενται απρόκλητα σε κανέναν» σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα και να σεβαστεί τον θετικό ρόλο της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Συλλήψεις και προσαγωγές

Τρεις συλλήψεις, 54 προσαγωγές και τραυματισμός δύο αστυνομικών, είναι, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 20:00 της Παρασκευής, μετά από κάλεσμα διαφόρων ομάδων, κινήσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε, χωρίς την προηγούμενη γνωστοποίηση διεξαγωγής της στην αρμόδια αστυνομική Αρχή, συγκέντρωση περίπου 250 ατόμων, στην πλατεία Εξαρχείων.

«Για την αποφυγή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα η επιβολή περιορισμών και συγκεκριμένα η μη πραγματοποίηση οδικής πορείας», όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, συμπληρώνοντας: «Στις 21:10, παρά τη γνωστοποίηση στους συγκεντρωμένους, από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, ότι δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση…