Την πρόθεση της Μόσχας να μην υποχωρήσει από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει με την εισβολή της στην Ουκρανία εκφράζει ο Ντμίτρι Μενβέντεφ με ανάρτησή του στο Telegram. 

«Αναλυτές όλων των πλευρών εξασκούνται στην πρόβλεψη της ουκρανικής σύγκρουσης. Εδώ ο Guardian κατέληξε σε πέντε άρθρα. Προβλέψεις νίκης χτίζονται στο Κίεβο και στις χώρες της Δύσης που συνδέονται με την Ουκρανία» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει, όλα αυτά είναι σκέτο ψέματα και δημαγωγία για την αντιμετώπιση του εκλογικού σώματος. «Όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα. Αλλά ψάχνουν τους ρόλους τους».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για τη Μόσχα υπάρχουν «μόνο ενάμισι σενάρια», που απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο συμβιβασμού.  

«Υπάρχουν μόνο ενάμισι σενάρια. Το πρώτο είναι η επίτευξη όλων των στόχων της ‘ειδικής ρωσικής επιχείρησης’ και η κατηγορηματική αναγνώριση των αποτελεσμάτων της από το Κίεβο. Το δεύτερο είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, και μόνο τότε την αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ‘ειδικής επιχείρησης’» διεμήνυσε.

«Αυτές είναι όλες οι επιλογές. ‘Tertium non datur!’ (τρίτη δεν υπάρχει)» καταλήγει κυνικά ο Μενβέντεφ. 
 

Πηγή: skai.gr