Στη φετινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην περαιτέρω αναβάθμισή του μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής που έχει χαράξει για το 2023 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News.

«Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ξεπερνά κάθε προσδοκία ως προς το τουριστικό της προϊόν για το 2022. Η χώρα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός- και όχι μόνο- προορισμός για κάθε ταξιδιώτη καθώς προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται», τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που προκάλεσαν ο πόλεμος στην Ευρώπη, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η πανδημία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ, η Ελλάδα τα κατάφερε.

Ο Β. Κικίλιας αναφέρει ενδεικτικά την αύξηση των ταξιδιωτικών εσόδων τον Ιούνιο του 2022 έναντι του «ανέφελου» 2019, τις αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12% συγκριτικά με την προ πανδημίας περίοδο, την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία του τουρισμού στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου όπου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το ΄19, τις 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων καθώς και το ρεκόρ στις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ.

«Όλα τα παραπάνω είναι προϊόν στρατηγικής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς με συνεισφορά και του ιδιωτικού τομέα. Μια εθνική προσπάθεια να ενισχυθεί από τον τουρισμό ο αγροτικός και εμπορικός κόσμος, ο κατασκευαστικός τομέας και τα εκατοντάδες επαγγέλματα που εφάπτονται με τον τουρισμό», υπογραμμίζει ο υπουργός, τονίζοντας ότι στόχος είναι πάντα η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο λόγω της κρίσης που βιώνει όλη η Ευρώπη.

Ο κ. Κικίλιας δίνει έμφαση, επίσης, στις προσπάθειες που έχουν ήδη αποδώσει αλλά και στα επόμενα βήματα που γίνονται για την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως η προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες.

«Η σεζόν φέτος ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς, καθώς θα εκμεταλλευτούμε ακόμη και τους μήνες Νοέμβριο και…