Ο Κάρολος έχει υπάρξει ένας αμφιλεγόμενος μάλλον γαλαζοαίματος στη διάρκεια των ετών—από την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε ενόσω ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι την πολιτική του ανάμειξη, όπως του χρεώνουν, αλλά και τις γκάφες του κατά καιρούς και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται βοηθοί του.

Ο μεγαλύτερος γιος της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ δεν είχε ποτέ την ίδια λαϊκή αποδοχή όπως η μητέρα του, κάτι που ενδεχομένως να προστεθεί στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως βασιλιάς.

Στο παρελθόν, έχει κατηγορηθεί για ψυχρότητα απέναντι στην δημοφιλή πρώτη σύζυγό του πριγκίπισσα Νταϊάνα και παρά την καλύτερη αντιμετώπιση που του επιφυλάσσουν τα μμε τον τελευταίο καιρό, ο ταμπλόιντ Τύπος δεν χάνει ευκαιρία να τον παρουσιάσει ως απόμακρο και αδιάφορο.

Στο μεταξύ, η απεικόνιση του προβληματικού έγγαμου βίου του με την εκλιπούσα Νταϊάνα, μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Netflix «Το Στέμμα» μάλλον δεν αναμένεται να τον καταστήσει πιο συμπαθή πολλές δεκαετίες μετά την ταραχώδη εκείνη περίοδο.

Ο νέος βασιλιάς έχει ακόμη κατηγορηθεί για ανάμειξη στην πολιτική ζωή σε πολλούς τομείς—από την αρχιτεκτονική και την ομοιοπαθητική μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Και το 2021 ο πιο έμπιστος συνεργάτης του παραιτήθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως αυλικού εν μέσω αντιπαράθεσης.

«Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι καταστροφικά-από το ‘The Crown’ μέχρι την πραγματικότητα και όλα αυτά που συμβαίνουν», είχε πει η βασιλική συγγραφέας Πένι Τζούνορ στα τέλη του 2021 όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες για μεγάλες δωρεές σε μετρητά στις φιλανθρωπικές του οργανώσεις.

«Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν είναι ευχάριστη είδηση. Η βασίλισσα είναι πολύ αγαπητή, ο Κάρολος λιγότερο. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνον, ό,τι κι αν συμβεί, αλλά όλες αυτές οι αποκαλύψεις δεν βοηθούν», σημείωνε η ίδια.

«Τρεις άνθρωποι»

Η εικόνα του Καρόλου δέχτηκε σφοδρό πλήγμα όταν χώρισε με την Νταϊάνα.

Στην θρυλική συνέντευξή της το 1995, όταν αποκάλυψε πώς αισθάνεται για την σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η Νταϊάνα είχε πει ότι «υπήρχαν τρία πρόσωπα» σε αυτό τον γάμο.

Το 1992, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χωρίζει , αλλά μετά τον αντίκτυπο που είχε η αμφιλεγόμενη συνέντευξη της…