Στα Ιωάννινα, ο Δήμος ενημέρωσε πως θα εγκαταστήσει προηγμένες κάμερες και αισθητήρες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να παρακολουθούν την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών και πολιτών.

Στα Ιωάννινα ο Δήμος προχωράει στη δημιουργία συστήματος οπτικών αισθητήρων για την παρακολούθηση της ασφάλειας κρίσιμων υποδομών και πολιτών, παρακολούθησης της κυκλοφορίας και αποτροπής της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως ενημερώνει σχετικά, το σύστημα θα αποτελείται από προηγμένες κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ένα προηγμένο λογισμικό διαχείρισης που ενσωματώνει αλγόριθμους προηγμένης ανάλυσης βίντεο (Neural Video Analytics) καθώς και το λογισμικό του Κέντρου Λήψεως Εικόνας.

Σκοπός της ενέργειας σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δήμος Ιωαννίνων είναι να επιτευχθεί:

  1. H κεντρική εποπτεία και προστασία κρίσιμων σημείων μιας περιοχής/πόλης με αυτόματες οπτικές ειδοποιήσεις, με έξυπνη υποβοήθηση των χειριστών και με την ελάχιστη δυνατή απαίτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.
  2. Η συλλογή και ανάλυση δεδομένων προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Επιπλέον να μειωθούν τα ατυχήματα, να ενισχυθεί η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και να υποβοηθηθεί ο μελλοντικός σχεδιασμός κυκλοφοριακών υποδομών.
  3. Η αποτροπή της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης σε σημεία όπως ράμπες ΑΜΕΑ, εισόδους πεζοδρόμων κλπ.

Απομένει να δούμε πως θα υποδεχθούν οι πολίτες των Ιωαννίνων τα νέα αυτά εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης.