Τεράστιες φλόγες απειλούν το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η πυρκαγιά Fairview Fire που καίει εδώ και μέρες στα περίχωρα διπλασιάστηκε σε μέγεθος σε λιγότερες από 24 ώρες.

Στα περίχωρα της Πόλης των Αγγέλων, χιλιάδες άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 77.000 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική,

«Η πυρκαγιά προχωρά προς τα ανατολικά, τα νότια και σε κάποιες περιοχές που βρίσκονται βόρεια της εστίας», επεσήμανε η πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα, η Καλιφόρνια και μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με πρωτόγνωρο κύμα καύσωνα και πολλά πύρινα μέτωπα. 

Δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα εν μέσω κύματος καύσωνα, το οποίο πλήττει εδώ και μία εβδομάδα την Καλιφόρνια καθώς και κάποιες περιοχές της Νεβάδα και της Αριζόνα.

Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 45 βαθμούς Κελσίου σε κάποια σημεία, το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Καλιφόρνιας δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνιας (ISO), που είναι αρμόδιος για το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας, ανανέωσε χθες την έκκλησή του προς τους πολίτες «να περιορίσουν την κατανάλωση» από τις 15:00 ως τις 22:00, δύο ώρες περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες ανακοινώσεις.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει από σήμερα Παρασκευή χάρη στην άφιξη ενός ψυχρού μετώπου από τον Καναδά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Όμως το φαινόμενο αυτό φέρνει μαζί του τον κίνδυνο ισχυρών ανέμων, οι οποίοι ενδέχεται να ενισχύσουν τις πυρκαγιές.

Πηγή: skai.gr