Η σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ έχει μπει στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις και τα υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα.

Διευρύνει τα ανοιχτά μέτωπα ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας πλέον στο στόχαστρο και το ΝΑΤΟ και κυρίως τη σχέση της Συμμαχίας με την Ελλάδα.

Ενοχλημένος από τη στάση που κρατά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα, σήμερα απειλεί και προειδοποιεί: «Ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν έχει αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, χωρίς την Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό».

Διαβάστε επίσης – Σόου Ακάρ: Πέταξε ντυμένος… πιλότος πάνω από το Αιγαίο

Για τη νέα επίθεση του Ερντογάν στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ είχε προϊδεάσει ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που κάλεσε το ΝΑΤΟ «να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα».

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα, δε, με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επεσήμανε πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν η μόνη υπηρεσία που φαίνεται να προσφέρει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ είναι αυτή του «πιστού υπηρέτη».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας» ήταν οι χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, που φαίνεται να εμμένει στο ζήτημα των ελληνικών S-300 που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τα τουρκικά αεροσκάφη.

Γιατί χαϊδεύετε την Ελλάδα και στο βάθος εξοπλιστικά

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα να στρέψει το ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας, επιστρατεύοντας ή εφευρίσκoντας επιχειρήματα περί μη σεβασμού της Συμμαχίας από την Αθήνα ή ακόμη και προκλητικής στάσης της Ελλάδας…