Τα βασικά μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική, την προεκλογική του στρατηγική, την σταθερότητα. Οι συνεργασίες και η αυτοδυναμία. Τα μηνύματα σε Τουρκία και Ερντογάν

Λέγοντας τρία όχι, σε πρόωρες εκλογές, σε ανασχηματισμό και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε την προσοχή του, κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, να απαντήσει στις εξ’ αριστερών και εκ δεξιών κριτικές για το πακέτο οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε χτες ενώ παράλληλα έδωσε με σαφήνεια τη πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει μέχρι και τις εκλογές για να πετύχει την ανασύνταξη των κοινωνικών δυνάμεων –για την οποία μίλησε χτες στην ομιλία του- που το 2019 έδωσαν την αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Το πακέτο μέτρων θα υλοποιηθεί στο ακέραιο

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε υπογραμμίζοντας ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ επέμεινε ότι είναι εφικτός ο στόχος για την επενδυτική βαθμίδα το 2023.

  • Διαβάστε επίσης Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη με την Τουρκία – Είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

«Το πακέτο μέτρων θα υλοποιηθεί στο ακέραιο το 2022 και το 2023» είπε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «είμαστε σε θέση να στηρίζουμε κοινωνία και οικονομία με γενναιόδωρο πακέτο μέτρων και αυτό έχει να κάνει με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που μας επιτρέπει να έχουμε το δημοσιονομικό χώρο. […] Τα μέτρα είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα το 2023».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας «σε όσους μας κατηγορούν ότι δίνουμε πολλά» είπε ότι αν δεν λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα και αφηνόταν απροστάτευτη η κοινωνία το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν περισσότερο επώδυνο δημοσιονομικά και καθησύχασε όσους ανησυχούν τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ως εκ τούτου «ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι απολύτως εφικτός το 2023».

Από την άλλη μεριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επεσήμανε εκ νέου ότι τα μέτρα είναι κοστολογημένα και κινούνται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων υπογράμμισε ότι «δεν θα ενδώσουμε στις πιέσεις της…