Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τα είχε όλα: τόνωση του εθνικού φρονήματος με τα αντίστοιχα μηνύματα προς την Τουρκία του Ερντογάν, το δίλημμα των επόμενων εκλογών για την σταθερότητητα της χώρας και οικονομική ενίσχυση 2,3 εκατομμυρίων πολιτών.

Σε τόνους προεκλογικούς – παρότι έκλεισε ξανά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών – κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, αν και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπήρξε φειδωλό μέχρι και την τελευταία στιγμή για τα μέτρα στήριξης – καθόσον ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει το… «δώστα όλα» άλλων εποχών – προχώρησε σε μία σειρά εξαγγελιών, που ανεβάζει τον πήχη των κυβερνητικών σχεδιασμών και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής.

Διαβάστε επίσης: Τα 21 μέτρα για πολίτες και επιχειρήσεις – Ολα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα είχε όλα: τόνωση του εθνικού φρονήματος με τα αντίστοιχα μηνύματα προς την Τουρκία του Ερντογάν, το δίλημμα των επόμενων εκλογών για την σταθερότητητα της χώρας και οικονομική ενίσχυση 2,3 εκατομμυρίων πολιτών.

Τα μέτρα 5,5 δισ.

Δέσμη 21 μέτρων στήριξης, με στόχο την ανακούφιση των ομάδων πληθυσμού που – λίγο ως πολύ – κινούνται στα όρια της φτώχειας, δηλαδή των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ευάλωτων πολιτών, αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την τόνωση των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα, μόνιμα και έκτακτα, αθροίζονται σε 5,5 δισ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται η μηνιαία επιδότηση του ρεύματος για όλους.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 21 πρωτοβουλίες, σε τρεις χρονικούς κύκλους, με 8 μέτρα άμεσης εφαρμογής μέχρι το τέλος του 2022, με 12 μέτρα που θα εφαρμοστούν την αρχή του 2023 και θα διατηρηθούν σε μόνιμη βάση και με ένα σχέδιο – τομή 6 σημείων, που απαντά στο πρόβλημα στέγης κυρίως των νέων, το οποίο υλοποιείται αμέσως.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν τα εξής άμεσης εφαρμογής:

– Τον Δεκέμβριο, 2.300.000 πιο ευάλωτοι συμπολίτες θα στηριχτούν και πάλι. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου…