Home Ομάδα Αστέγων 11_10_2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ - ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝν

11_10_2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ - ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝν

Πληροφορούμε τους πολίτες του Δήμου Χανίων ότι το Σάββατο 13-10-2012 και για τρία συνεχόμενα Σάββατα (20/10 και 27/10) μέλη του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών θα βρίσκονται στη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος ώστε να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης για άστεγους και άπορους  της πόλης, αλλά και αναγκαία είδη και για το Κυριακάτικο Συσσίτιο, που σε ένα μήνα κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας.

Μεγάλες ανάγκες υπάρχουν σε :

·         Κουβέρτες-υπνόσακους-αντρικά μπουφάν.

·         Ρούχα και παπούτσια (κυρίως αντρικά).

·         Τρόφιμα συσκευασμένα (ντοματάδες, πελτές, κριθαράκι, μακαρόνια, φακές, ρεβίθια, φασόλια, λάδι, ρύζι).

Η προσφορά του καθένα και της καθεμιάς μας είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη,  τόσο σε υλικά αγαθά (τροφίμων, ρούχων, κ.α.) όσο και στο μαγείρεμα, στο πακετάρισμα ή στη διανομή του φαγητού του κυριακάτικου συσσιτίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976677743.

Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.

 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

 

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ – ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

 

 

Σχόλια  

 
0 #1 Administrator 11-10-2012 22:43
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Στις μέρες μας οι λέξεις φτώχεια, εγκατάλειψη, αποξένωση, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση, περισσεύουν. Η ανέχεια διευρύνεται όλο και περισσότερο σε στρώματα εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις άδικες και βαθειά ταξικές αποφάσεις κυβέρνησης-Τρόικας-ΔΝΤ.

Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα εμείς προτάσσουμε την αντίσταση, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, μια αντιρατσιστική συλλογικότητα που αγωνίζεται και δρα στην πόλη εδώ και 7 χρόνια, έχει αναλάβει πρωτοβουλία από το 2009 και έχει δημιουργήσει την Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων, για την συμπαράσταση σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από φύλλο, και εθνικότητα. Επίσης η Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων εδώ και δύο χρόνια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την παρασκευή Κυριακάτικου Συσσιτίου, που γίνεται στο χώρο του Στεκιού και απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Τα Στέκι δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό ή άλλο φορέα. Όλες οι δράσεις του στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των μελών του και των συμπολιτών μας.

Μέχρι τώρα, η ανταπόκριση των πολιτών των Χανίων, στη δράση μας είναι συγκινητική. Χάρη στους ευαισθητοποιημέ νους συμπολίτες μας, που πρόσφεραν τρόφιμα και ρούχα, εκατοντάδες άστεγοι και άποροι, Έλληνες και ξένοι, έφαγαν ζεστό φαί και ντύθηκαν στοιχειωδώς. Αυτή η προσπάθεια πρέπει όμως να συνεχιστεί, αφού είναι γνωστό ότι όλο και περισσότερα στρώματα του πληθυσμού σπρώχνονται στην ανεργία και τελικά την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε:

• Προσφέρουμε κουβέρτες, υπνόσακους, ρούχα και παπούτσια.
• Προσφέρουμε τρόφιμα (ντοματάδες, πελτέ, κριθαράκι, μακαρόνια, φακές, ρεβίθια, φασόλια, λάδι, ρύζι κλπ).
• Προσφέρουμε εθελοντική δουλειά στο Κυριακάτικο συσσίτιο (μαγείρεμα, πακετάρισμα, διανομή του φαγητού). Κάθε Κυριακή 9,00π.μ-13,00π.μ. στο Στέκι.
• Συμμετέχουμε στη δράση της Ομάδας που συναντιέται κάθε Πέμπτη στις 20,30μ.μ. στο Στέκι.

Οι προσφορές γίνονται δεκτές στο Στέκι κάθε απόγευμα από τις 19,00μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976677743.
Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ – ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση