Home Αντιφασιστική Δράση 06_06_2012 Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών

06_06_2012 Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανιών, καταδικάζει την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε από αγνώστους την Κυριακή 3/6, στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και κατ' επεκταση των φασιστικών αντιλήψεων, συνοδεύεται από επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της Αστυνομίας δικαιολογεί φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως η εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και επιθέσεις με κρανοφόρους κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Αλλά και η  πρόσφατη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις σε μετανάστες στην Αθήνα καθώς και η άμεση απελευθέρωση τους, δείχνει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ παρακράτους και Χρυσής Αυγής.  Το κύμα ρατσιστικών-φασιστικών επιθέσεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρει την απάντηση που του αντιστοιχεί.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8/4/12, μέλη της Χρυσης Αυγής επιτέθηκαν και στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, θέλοντας να δείξουν τις πρακτικές τους και να εκφοβίσουν. Θεωρούν ότι σαν απόγονοι των ναζί, μπορούν να αναβιώσουν τη «Νύχτα των κρυστάλλων» και να καταστείλουν  καθετί ενεργό κύτταρο στην κοινωνία που αντιστέκεται . Είναι προφανής η φασιστική λογική τέτοιων ενεργειών. Εξίσου προφανές το ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μάς κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο μαχητικά και πιο οργανωμένα

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στο Στέκι Μεταναστών- Κοινωνικό Κέντρο  γνωρίζοντας ότι εντέλει το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκβιαστικά διλήμματα για τον εξαθλιωμένο πια λαό- , εμείς επιμένουμε για άλλη μια χρονιά με βασικό σύνθημα την αλληλεγγύη. Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη.

Στη βαρβαρότητα αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη.

 

Σχόλια  

 
-2 #2 22-06-2012 18:10
Είστε συκοφάντες και λασπολόγοι εναντίον του Πατριωτικού κόμματος της Χ.Α. και της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποκαλείτε τους Έλληνες πολίτες φασίστες και δολοφόνους. Θα λογοδοτήσετε ενώπιον του εισαγγελέα. Υποθάλπτετε εγκληματίες και δολοφόνους, θα ζητηθεί απ'τον εισαγγελέα να παρέμβει και θα δικαστείτε στο κακουργοδικείο...για υπόθαλψη εγκληματιών και συνεργεία. Οι ίδιοι τραυματίζεται τους ΛΑΘΡΟμετανάστες και κατηγορείται άλλους καθότι εξυπηρετείται συμφέροντα...η βασιλεία σας ενώπιον των δικαστών θα τελειώσει. Είστε ΨΕΥΤΕΣ! Είστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
Παράθεση
 
 
0 #1 Administrator 06-06-2012 16:51
Εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών
Υποβλήθηκε από diktio την 5 Ιούνιος, 2012 - 14:11.Τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστος που επέβαινε σε μηχανάκι, πέταξε έναν εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούταν από ένα μπουκάλι του νερού με βενζίνη, στο στόμιο του οποίου είχε τοποθετηθεί μια κροτίδα («κινέζικο»). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν κλειστό, αλλά η παρουσία στον πεζόδρομο μιας παρέας φαίνεται ότι φόβισε τον κατά τ' άλλα λεβέντη μοτοσικλετιστή, με αποτέλεσμα να πετάξει το μηχανισμό πρόωρα και σε σχετική απόσταση από την είσοδο του Στεκιού. Πέρα από το δυνατό θόρυβο και μια μικρή φωτιά που έσβησε μόνη της, δεν υπήρξαν ζημιές.

Είναι προφανής η φασιστική λογική τέτοιων ενεργειών. Εξίσου προφανές το ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μάς κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο μαχητικά και πιο οργανωμένα. Ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις. Πρώτον, το κύμα ρατσιστικών-φασιστικών επιθέσεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρει την απάντηση που του αντιστοιχεί. Δεύτερον, η προκλητική παρουσία των μηχανοκίνητων αστυνομικών στρατών στο κέντρο της πόλης ουδόλως πτοεί μια ορισμένη κατηγορία παρανομούντων, δηλαδή όσους επιτίθενται σε μετανάστες και πολιτικούς χώρους -το αντίθετο θα λέγαμε. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τρία χρόνια μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι, όχι μόνο δεν έχει συλληφθεί κανένας, αλλά ουσιαστικά έχει πάψει κάθε έρευνα.

Εμείς θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά γνωρίζοντας ότι εντέλει το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Η Συνέλευση του Στεκιού Μεταναστών, 4/6/12
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση